* Telefonun TK üzerinde kayıtlı olup olmadığını kontrol edin. Telefonunuzun Telekomünikasyon Kurumunda kayıtlı olup olmadığını Üye olmadığınız için bu linki göremiyorsunuz. Üye olmak için Tıklayınız. adresine telefonunuza ait 15 haneli IMEI numarasını girerek sorgulayabilirsiniz. Kayıtlı olmayan telefonların satıcı tarafından kayıt edilmesini isteyin.
* Telefonun açılıp açılmadığını kontrol edin. Eğer nasıl kontrol edeceğinizi bilmiyorsanız bilen birinden yardım isteyin.
* Kamera ve Hoperlörlerin işlevini deneyin. Mümkünse bir arama yapın ve bir arama kabul edin.
* Telefonu aldığınız kişi, telefonum çalındı diye polise ihbarda bulunabilir veya telefon gerçekten çalıntı olabilir. Bu ihtimaline karşı telefonu aldığınız satıcıdan bir fatura talep edin. Fatura kesemiyorsa kendi aranızda "telefonumu sattım/aldım" içerikli bir belge düzenleyin. Satıcının nüfus cüzdan fotokopisini bu belgeye ekleyin.
* Cihazın vidalarına, bağlantı noktalarına dikkat edin. Açılan telefonların vidalarının bir bölgesi diğerlerine göre daha farklı parlaklıkta olur. Telefon yetkisi olmayan biri tarafından açılmış olabilir.
* Telefonun garantili olup olmadığını kontrol edin. Blackberry cihazları KVK tarafından ithal edilmekte ve servis hizmeti verilmektedir. IMEI numarası ile garantisinin devam edip etmediğini ve daha önce servise gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Üye olmadığınız için bu linki göremiyorsunuz. Üye olmak için Tıklayınız. adresini kullanabilirsiniz. (Ek fotodaki gibi "GARANTİ DAHİLİ" yazısı görünüyorsa garanti devam ediyor demektir.)

News