Twitter Facebook MySpace Technorati Reddit LinkEdin Delicious Digg Stumbleupon

Gönderen Konu: Yer Ögrenme  (Okunma sayısı 599 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mehmet38

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 2
  • - Aldığı Teşekkür : 0
  • Yer: Kayseri
  • Toplam Konu: 2
  • http://bbtr.in
  • Abonelik Türü: BIS
  • Cihaz Modeli: 9800 (Torch)
  • GSM Operatörü: Avea
  • Yazılım Sürümü: 5.0.0.681
Yer Ögrenme
« : Ocak 03, 2012, 11:09:29 ÖS »
Merhabalar.
Ben Bir Bb 8520 Kullanıcısıyım. Eskiden BİS Olarak Kullanırdım Telefonu Daha Cok Ama Kız Arkadasım Sebebiyle Sms Kullanmak Zorunda Oldugum İçin Avea Hattımı Taktım   ??? Arkadasımda Bb8520 Kullanıcısı. Acaba Onun nerde Oldugunu BİS siz Ögrenebilecegim bir program var mı ? Yardımlarınız İçin Şimdiden Cok Teşekkür Ederim  :)

Çevrimdışı mehmet38

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
Ynt: Yer Ögrenme
« Yanıtla #1 : Ocak 07, 2012, 11:04:14 ÖÖ »
Konuma Halâ cevap alamamak Üzücü.. :s

Çevrimdışı bubun

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 6
  • - Aldığı Teşekkür : 113
  • Yer: Istanbul
  • Toplam Konu: 16
  • Cihaz Modeli: 9900 (Bold)
  • GSM Operatörü: Vodafone
  • Yazılım Sürümü: 7.0.0.598
« Yanıtla #2 : Ocak 07, 2012, 11:30:54 ÖÖ »
Çünkü sorun anlaşılmıyor. Kavramları karıştırmışsın. Daha iyi anlatmaya çalışsan belki anlayıp cevaplayan birisi çıkar.
Dünyada dahiler gittikçe azalıyor. Newton öldü, Einstein yok, Steve de gitti. Bu aralar ben de kendimi iyi hissetmiyorum...

Çevrimdışı mehmet38

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2012, 10:12:04 ÖS »
bir Blackberry telefonunun nerde oldugunu bilgisayardan yada bir baska blacberry cihazından Ücret ödemeden ögrenmeyi soruyorum.

Çevrimiçi Erkin YIGIT

• Onursal Üye
  • Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 13
  • - Aldığı Teşekkür : 56
  • Toplam Konu: 14
  • şebnem ferah ~
    • Erkin Yiğit on Twitter :)
  • Cihaz Modeli: 9780 (Bold)
  • GSM Operatörü: Turkcell
  • Yazılım Sürümü: 6.0.0.723
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2012, 10:30:21 ÖS »
Kendi üzerimden anlatayım. BIS abonesiyim. BlackBerry Protect uygulamasını kullanıyorum. Kendi kullanıcı adım ve sıfrem ile, bilgisayar üzerinden cihazımın nerede olduğunu öğrenebiliyorum.

Fakat bu uygulama BIS aboneliği gerektirir. Yani kız arkadaşınızın cihazına bu uygulamayı kurup, kullanıcı adı ve sifre oluşturup aktif hale getirdikten sonra o kullanıcı adı ve sifre ile bilgisayar üzerinden nerede olduğunu görebilirsiniz.

^Follow me!

BBM PIN: 280A8C1D

Çevrimdışı rifatogut

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • Toplam Konu: 6
  • Cihaz Modeli: 9300 (Curve)
  • Yazılım Sürümü: 6.0.0.570
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2012, 02:12:26 ÖÖ »
Ben de bi fikir sunayım :) bis degil ama bir internet paketi gerekiyodur sanırım sonra gitmesin tl ler bosa. bu 'arkadasının' telefonuna google maps yada google latitude yukle. gerekli uyelik alma vs. islerini hallettikten sonra da kendini arkadas olarak ekle. ptogramı kapatırken 'paylasımda kal' demeyi unutma ama.

Sonradan fark ettim, yerini ogrenmek istedigin telefon da 8520. onlarda gps varmı bilmiyorum. harita uygulaması var fakat konum bulma yok diye hatırlıyorum. BB protect aracılıgıyla konum bilgisine ulasabiliyor musun?
« Son Düzenleme: Ocak 09, 2012, 02:14:29 ÖÖ Gönderen: rifatogut »

Çevrimdışı mehmet38

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
« Yanıtla #6 : Ocak 10, 2012, 11:37:51 ÖS »
Ben de bi fikir sunayım :) bis degil ama bir internet paketi gerekiyodur sanırım sonra gitmesin tl ler bosa. bu 'arkadasının' telefonuna google maps yada google latitude yukle. gerekli uyelik alma vs. islerini hallettikten sonra da kendini arkadas olarak ekle. ptogramı kapatırken 'paylasımda kal' demeyi unutma ama.

Sonradan fark ettim, yerini ogrenmek istedigin telefon da 8520. onlarda gps varmı bilmiyorum. harita uygulaması var fakat konum bulma yok diye hatırlıyorum. BB protect aracılıgıyla konum bilgisine ulasabiliyor musun?
BB protect kullanmadım daha once  ???

Çevrimdışı rifatogut

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
« Yanıtla #7 : Ocak 11, 2012, 06:01:11 ÖS »
simdi baktım da 8520 de gps yokmus. eger arkadasının telefonu 8520 ise isin zor :)

Çevrimdışı Buket Tam

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 161
  • - Aldığı Teşekkür : 34
  • Yer: istanbul
  • Toplam Konu: 51
  • Cihaz Modeli: 9900 (Bold)
  • GSM Operatörü: Vodafone
  • Yazılım Sürümü: 7.0.0.296
« Yanıtla #8 : Ocak 21, 2012, 01:38:37 ÖS »

google latitude app world'de ücretli olarak gözükmekte yalnız... Uygulama linkini paylaşabilir misiniz ?
Dance me to the end of Love...

Çevrimdışı rifatogut

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
« Yanıtla #9 : Ocak 21, 2012, 09:22:12 ÖS »

google latitude app world'de ücretli olarak gözükmekte yalnız... Uygulama linkini paylaşabilir misiniz ?

Blackberry'ye Latitude ayrıca yuklemedim. Google Maps uzerinde secenekler altında var zaten 'Latitude'a Katıl'. Nokia'nin bir modeline yuklemistik yukarda ki msji yazmadan bir kaç gun once, ücretsizdi. Blackberry'de de Google maps üzerinden ücretsiz olunca Latitude un ücretli olabilecegini dusunmedim.

Çevrimdışı Erkan HACIOGLU

• Administrator
  • Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 259
  • - Aldığı Teşekkür : 525
  • Yer: Izmir
  • Toplam Konu: 165
  • Pin:268E6048
    • http://www.erkanhacioglu.net
« Yanıtla #10 : Ocak 21, 2012, 11:02:01 ÖS »
Ben sorunu şöyle anladım. Mehmet arkadaşımız zaten internet veya bis paketi kullanmıyor. Kendi ve kız arkadaşında 8520 var. Internet veya bis paketi olmadan bir şekilde kız arkadaşımın yerini öğrenebilir miyim diye soruyor şeklinde anladım?

Cevap : Şu ana kadar böyle bir program görmedim. Ancak aklıma şu geldi. Bir program yazsam, siz kız arkadaşınıza "NEREDESIN" yazan bir sms gönderdiğinizde telefon size kız arkadaşının konum bilgisini gönderebilir enlem ve boylam olarak. Ancak bunu sizin anlamlandırmanız mümkün değil. Bu koordinatları bb maps veya google maps gibi bir uygulama ile görüntülerseniz nerede olduğunu anlarsınız. Bunun için de ya 2 alternatif var.

1) Internet bağlantınız olacak ve maps üzerinden siz göreceksiniz
2) SMS lerinizi direkt karşı tarafa değil aradaki bir servis numarasına göndereceksiniz. Mesela NEREDESIN 532xxxxxxx yazıp 2222 ye göndermek gibi. Karşılığında kişinin yer bilgisi sistem tarafından tespit edilip size tahmini olarak Izmir, Karşıyaka 7500 Sk civarı gibi bir mesaj gelecek
Lütfen sorularınızdan önce "Mutlaka Bilinmesi Gerekenler" bölümünü özellikle Blackberry Yardım Index'ini ziyaret ediniz.
Forumda araştırma yapmadan direkt PM atanlara cevap vermiyorum.

Çevrimdışı Erkan HACIOGLU

• Administrator
  • Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 259
  • - Aldığı Teşekkür : 525
  • Yer: Izmir
  • Toplam Konu: 165
  • Pin:268E6048
    • http://www.erkanhacioglu.net
« Yanıtla #11 : Ocak 21, 2012, 11:13:32 ÖS »
simdi baktım da 8520 de gps yokmus. eger arkadasının telefonu 8520 ise isin zor :)
Konum belirlemek için gps olmasına gerek yok. 3 baz istasyonu üzerinden kişinin yeri yaklaşık olarak (400-500 mt sapma payı vardır) tahmin edilebilir. Ancak kesin sonuç alınmak isteniyorsa (3-4 mt sapma payı ile) o zaman gps'li bir telefon olması şart tabiki.

Google maps içerisinden latitude özelliği de ücretsiz olarak kullanılabiliyor. Gmail hesabı olan arkadaşlarınıza davet yollayabilirsiniz. Ancak bu latitude özelliğinde arkadaşlarınıza bulunduğunuz gerçek yerin yanısıra farklı bir yerdeymişsiniz gibi de kendinizi gösterme şansınız var. Bu yüzden karşı tarafın konumuna %100 doğru diyemezsiniz.
Lütfen sorularınızdan önce "Mutlaka Bilinmesi Gerekenler" bölümünü özellikle Blackberry Yardım Index'ini ziyaret ediniz.
Forumda araştırma yapmadan direkt PM atanlara cevap vermiyorum.

Çevrimdışı fatihADALI

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 0
  • - Aldığı Teşekkür : 1
  • Toplam Konu: 0
« Yanıtla #12 : Şubat 06, 2012, 08:45:36 ÖÖ »
http://www.tamnerede.com u dene. Bir kaç yüz metre hata payıyla iş görüyor. İster bilgisayarından, ister telefonundan dene çalışıyor. (bis'e bes'e de gerek yok)
« Son Düzenleme: Şubat 06, 2012, 10:13:17 ÖS Gönderen: Erkan HACIOGLU »

Google Etiketleri

Yukarı Çık