Twitter Facebook MySpace Technorati Reddit LinkEdin Delicious Digg Stumbleupon

Gönderen Konu: Yurtdışı Blackberry Cihazlarında Yaşanan Problemler  (Okunma sayısı 17638 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Erkan HACIOGLU

• Administrator
  • Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 259
  • - Aldığı Teşekkür : 522
  • Yer: Izmir
  • Toplam Konu: 165
  • Pin:268E6048
    • http://www.erkanhacioglu.net
  • Abonelik Türü: BIS
  • Cihaz Modeli: 9800 (Torch)
  • GSM Operatörü: Turkcell
  • Yazılım Sürümü: 6.0.0.723
Yurtdışı Blackberry Cihazlarında Yaşanan Problemler
« : Mayıs 23, 2009, 10:46:12 ÖÖ »
Selamlar,

Bu sıralar yurtdışından (özellikle Storm) getirilen blackberry'lerde bazı sorunlar yaşanıyor. Bunların başında Türkiye'deki operatörlerde Blackberry servisini kullanamamak geliyor. Bu sorunlarla karşılaşmamak için dikkat etmeniz gereken ufak birkaç nokta var.

Cihazın yurtdışı operatörlerden birinde blackberry servisinin kullanılıp kullanılmadığını çok önemli. Daha önce herhangi bir operatörde bu servis aktiflenmemiş ise sorunsuz kullanabilirsiniz. Ancak yurtdışında blackberry servislerini kullanmış bir cihaz ise o operatörden mutlaka cihazın boşa çıkarılması gerekir. Aksi durumda Türkiye'de blackberry servisini kullanamazsınız. Bu da getirdiğiniz blackberry'nin bir cep telefonu dışında hiçbir işe yaramaması demektir.

İkinci konu ise simlock 'tır. Cihazınızın Türkiye'deki operatörlerde kullanılabilmesi için cihazı aldığınız yere/operatöre mutlaka unlock kodunu sorunuz. (Bildiğim kadarı ile bu kodu sadece diğer operatörlerde blackberry servisini kullanacağınızı belirttiğiniz zaman veriyorlar)

Cihazı unlock etmek için ;

• Cihazda SIM kart takılı ise çıkartılır.
• Masaüstünde Seçenekler > SIM Kart veya Seçenekler > Gelişmiş seçenekler > SIM Kart seçimi yapılır.
• Bu ekranda klavye kullanılarak “mepd” yazılır
• Ekranda 5 ana kilit kategorisi görülür
• ”mep2” yazılır
• Kilit çözme kodu sorulur
• Temin edilen kod girilir.

İleride sorun yaşamamak adına buna dikkat etmek gerekir.

Ps: Ek olarak simlock kodunu http://unlock-code.info/bbtr sitesinden verdikleri de belirtiliyor. Ne kadar legal veya çalışıp çalışmadığını bilmiyorum. Ancak deneyen arkadaşlar varsa/olursa bizimle de paylaşabilirler.

İyi günler
Lütfen sorularınızdan önce "Mutlaka Bilinmesi Gerekenler" bölümünü özellikle Blackberry Yardım Index'ini ziyaret ediniz.
Forumda araştırma yapmadan direkt PM atanlara cevap vermiyorum.

Çevrimdışı sechkyn

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 4
  • - Aldığı Teşekkür : 6
  • Yer: İzmir
  • Toplam Konu: 10
  • Cihaz Modeli: 9700 (Bold)
  • Yazılım Sürümü: 6.0.0.484
Re: Yurtdışı Blackberry Cihazlarında Yaşanan Problemler
« Yanıtla #1 : Eylül 13, 2009, 03:47:02 ÖÖ »
Yurtdışından getirtilen Blackberrynin daha önce yurt dışında BB hizmetlerine abone olup olmadığının bir kontrolü yapılabiliyor mu?  pin nodan veya imei numarasından vs.  Ben de yurt dışından gelen biBB kullanıyorum ve BIS aboneliği düşünüyorum.

Çevrimdışı Premium Admin

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 0
  • - Aldığı Teşekkür : 19
  • Toplam Konu: 439
    • http://www.blackberry.gen.tr
  • Cihaz Modeli: 9800 (Torch)
  • GSM Operatörü: Yurtdışı
« Yanıtla #2 : Eylül 14, 2009, 09:30:35 ÖÖ »
Merhabalar,

Yurt dışından getirdiğiniz blackberry'nin daha önce BIS ya da BES kaydının olup olmadığını ancak burda bis veya bes abonesi olmak istediğiniz zaman anlayabiliyorsunuz.

Teşekkürler.

Anonymous

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Eylül 14, 2009, 02:17:33 ÖS »
Simlock unun olup olmadığınıda

Seçenekler-Gelişmiş Seçenekler-Simkart bölümüne gelerek MEPD tuşluyoruz,

Eğer Burda Network(Ağ) etkin is sim kilidi var demektir

Çevrimdışı reant

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Aldığı Teşekkür : 0
  • Yer: HATAY
  • Toplam Konu: 6
  • Cihaz Modeli: 9000 (Bold)
  • Yazılım Sürümü: 5.0.0.681
« Yanıtla #4 : Kasım 08, 2009, 10:54:38 ÖS »
BENİM CIHAZIM ALMANYADAN GELDİ BU CIHAZDA ALMANYADA KULLANILMIŞ .ŞİMDİTÜRKİYEDE KULLANMAKTAYIM ARAMA YAPTIGIMDA ARDADIGIM NUMARALARIN ONUNE + ALMANYA KODU GELMEKTE ACABA BUNU NASIL GIDEREBILIRIM

Çevrimdışı Black Berry

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Aldığı Teşekkür : 142
  • Yer: izmir
  • Toplam Konu: 112
« Yanıtla #5 : Kasım 08, 2009, 11:32:24 ÖS »
Merhaba,
Yaptığınız aramaların listesine girmelisiniz önce.
Bunun içinde telefonun yeşil tuşuna bastığımızda arama listesi gelecektir.
Buraya girdikten sonra menü tuşuna basıp Seçenekler-Akıllı Aramaya gelelim.
ülke Kodunu +90 olarak değiştirelim,uluslararası numara uzunluğu da 10 olsun.
Geri tuşuna basıp kaydederek çıkalım.
İşlem bu kadar  :)

Fatih,

Çevrimdışı ab88

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Ettiği Teşekkür : 2
  • Toplam Konu: 7
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2009, 02:42:16 ÖÖ »
arkadaşlar merhaba siteye daha yeni üye oldum ve şimdilik bb kullanıcısı deilim ama almayı düşünüorum. arkadaşım amerikada tmobileda yeni bb 9700ı 450 dolara bulmuş ama bir sorun çıkarmı çıkmazmı diye içim rahat etmedi size sorıyım dedim.
"Cihazın yurtdışı operatörlerden birinde blackberry servisinin kullanılıp kullanılmadığını çok önemli. Daha önce herhangi bir operatörde bu servis aktiflenmemiş ise sorunsuz kullanabilirsiniz. Ancak yurtdışında blackberry servislerini kullanmış bir cihaz ise o operatörden mutlaka cihazın boşa çıkarılması gerekir. Aksi durumda Türkiye'de blackberry servisini kullanamazsınız. Bu da getirdiğiniz blackberry'nin bir cep telefonu dışında hiçbir işe yaramaması demektir. " yazmışsınız ama bu tam olarak ne demek daha yeni üye olduum için anlamadım. şimdi arkadaşım tmobiledan bana 450 dolara telefonu alırsa ben türkiyede hiçbi sorun olmadan kullanırmıyım. (bbm msn ve diğer uygulamalar vb..) yada arkadaştelefonu alırken tmobiledakilerle konuşup ekstra bişey yapması gerekiyormu. türkiyeden alsam en iyi fiyata nerden bb alabilirim, siz ne tavsiye edersiniz yurtdışından getirtmemimi yoksa burdan almamımı? şimdiden yardımlarınız için teşekkürler

Çevrimdışı ab88

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2009, 04:17:57 ÖÖ »
arkadaşlar biri yardım edebilirmi önceki soruma?? birde ben arkadaşa tmobiledan aldırttım telefonu ve tmobiledan unlock codeunu aldım ve kodu girdim turkcell hattımla kullanmaya başladım. telefonun herşeyinden bbm olsun msn olsn yararlanabilirmiyim bi eksiği olurmu ve sorunsuz çalışırmı??

Çevrimdışı Kagan ERGUL

• Onursal Üye
  • Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Aldığı Teşekkür : 39
  • Yer: ISTANBUL
  • Toplam Konu: 70
    • http://www.stonegrouphotels.com
  • Yazılım Sürümü: 5.0.0.972
« Yanıtla #8 : Kasım 26, 2009, 09:25:36 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "ab88"
arkadaşlar biri yardım edebilirmi önceki soruma?? birde ben arkadaşa tmobiledan aldırttım telefonu ve tmobiledan unlock codeunu aldım ve kodu girdim turkcell hattımla kullanmaya başladım. telefonun herşeyinden bbm olsun msn olsn yararlanabilirmiyim bi eksiği olurmu ve sorunsuz çalışırmı??

tamamen sorunsuz çalışır, bendede unlock telefon var, ve hiç problem yaşamadım...telefonunuz TR de bulunmayan bi model ise local operatörlerin sağladığı bazı eklentiler olmayabilir o kadar, ama inanın bana kayıp değil...

Tşk.

Çevrimdışı ab88

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
« Yanıtla #9 : Kasım 27, 2009, 02:19:11 ÖS »
ok yardımın için teşekkürler

Çevrimdışı ab88

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
« Yanıtla #10 : Kasım 28, 2009, 03:47:25 ÖÖ »
bişey daha sorcaktım. yurtdışından alınan telefonları örnein ben tmobiledan aldım. tmobile ücretsiz unlock codeu verio. unlock codeu tmobiledan yada herhangi internette 20 dolara fln veren firmalar arasında bi fark oluomu??

Çevrimdışı Kagan ERGUL

• Onursal Üye
  • Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
« Yanıtla #11 : Kasım 28, 2009, 11:02:00 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "ab88"
bişey daha sorcaktım. yurtdışından alınan telefonları örnein ben tmobiledan aldım. tmobile ücretsiz unlock codeu verio. unlock codeu tmobiledan yada herhangi internette 20 dolara fln veren firmalar arasında bi fark oluomu??

fark olduğunu sanmıyorum, servis sağlayıcıdan aldığınız kod her zaman sağlamdır bu kesin... diğerini bilemem denemedim ama garantili olarak veriyorlar bildiğim para ile veren siteler... ama uzun sürüyor diye okudum işlem

Çevrimdışı cenk26

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • Toplam Konu: 0
« Yanıtla #12 : Kasım 28, 2009, 11:51:24 ÖÖ »
Arkadaşlar merhaba

Ben Amerika'dan iki adet storm 9530 getirttim.İkiside Verizon tarafından kilitliydi.Yani Türkiye'deki hiçbir operatör ile çalışmıyordu.Türkiye'de kodu açtırmak istediğimde telefoncular 80TL gibi bir fiyat istedi.Verizonun müşteri hizmetlerine mail atarak unlock kodunu istedim vermediler.İngilizce forum sitelerinden araştırma yaparak bir site buldum.10$ karşılığında kodu gönderebileceklerini okudum.Riske girerek 10$ pay-pal sistemiyle ödeyerek kodu istedim.Şirket Pasific'de olduğu için Türkiye saati ile 17:30 da çalışmaya başlıyorlar.Kdu 1,5 saat içinde gönderdiler.Şimdi telefonumu kullanabiliyorum.İsteyen arkadaşlar olursa özel mesaj atsınlar site adresini verebilirim

Çevrimdışı Kagan ERGUL

• Onursal Üye
  • Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
« Yanıtla #13 : Kasım 28, 2009, 12:15:21 ÖS »
bayağı hızlıymışlar:)

Çevrimdışı Black Berry

• Standart Üye
  • Teşekkür Durumu
  • - Aldığı Teşekkür : 142
  • Yer: izmir
  • Toplam Konu: 112
« Yanıtla #14 : Kasım 28, 2009, 02:36:38 ÖS »
Alıntı yapılan: "cenk26"
Arkadaşlar merhaba

Ben Amerika'dan iki adet storm 9530 getirttim.İkiside Verizon tarafından kilitliydi.Yani Türkiye'deki hiçbir operatör ile çalışmıyordu.Türkiye'de kodu açtırmak istediğimde telefoncular 80TL gibi bir fiyat istedi.Verizonun müşteri hizmetlerine mail atarak unlock kodunu istedim vermediler.İngilizce forum sitelerinden araştırma yaparak bir site buldum.10$ karşılığında kodu gönderebileceklerini okudum.Riske girerek 10$ pay-pal sistemiyle ödeyerek kodu istedim.Şirket Pasific'de olduğu için Türkiye saati ile 17:30 da çalışmaya başlıyorlar.Kdu 1,5 saat içinde gönderdiler.Şimdi telefonumu kullanabiliyorum.İsteyen arkadaşlar olursa özel mesaj atsınlar site adresini verebilirim

Diğer arkadaşlara yol gösterici olması açısından adresi burada paylaşmayı düşünmez misiniz?
Tşk.

Tags:

Google Etiketleri

Yukarı Çık